Hylätystä pikkutakista, asiointiluukista ja epäilyistä

Asiallista… Sandin ruskea pikkutakki.

Tiedättekö, tämä on toinen päivä putkeen, kun vaatekappale, jonka olen jo siirtänyt syrjään tuomittuani sen vaisuksi ja luukkiini epäsopivaksi, puhuttelee ja saattaa epäilynalaiseksi omat epäilyni. Jos niin voi sanoa. Tällä kertaa se on ruskea pikkutakki, josta minulla viime kesänä tuli sellainen Indiana Jones -viba ja joka sittemmin jäi kaappiin odottelemaan kauniimpaa päivää. Se kauniimpi päivä taisi siis olla tänään. Niin no, vaikka kenties tämäkään asukokonaisuus ei ole mitenkään suuri muotia mullistava loihdinta, pientä onnistumisen tunnetta se toi tähän aamupäivään. Asiointivaatteina ne ovat oikein sopivat. Selectedin hieman retrahtavat housut, Stenströmsin kauluspaita, Tiger of Swedenin solkivyö, Coston hattu, tekonahkakengät, jotka nappasin käyttämättöminä kirppikseltä kahdeksalla eurolla ja joiden merkkiä en tässä paljasta - sekä tuo pikkutakki... Kyseinen vaatekappale on Sandin tekemä eikä siinä nyt sinällään pitäisi olla edes mitään vikaa, mutta jotenkin sitä on vain päätynyt siitä etääntymään. Jonkin sortin hylkäämisen kun minä sille tein viime syyskuussa. Tosin ehkäpä sille nyt vielä löytyy käyttöä...

Mutta on tässä luukissa jotain vähän pielessä omaan makuuni. En osaa sanoa täysin mikä. Tämä ei vain täysin tyydytä. Kenties se on vähän pliisu ja vaisu. Kenties ruskeat sävyt tarvitsisivat jotain väriä tuomaan syvyyttä. Kenties jotain vahvempaa mustansävyä toisaalta voisi lisätä tuomaan vahvuutta... Näillä tietotaidoilla on vaikea sanoa ennakkoon, kokeilemalla se selviäisi.

Mainitut tekonahkakengät saivat minut tätä asukokonaisuutta kokeilemaan ylleni. Ja kaipa sitä vain tyytyy siihen, mikä näyttää tilanteeseen sopivalta ja tässä tapauksessa fiksulta. Vaatteet kuitenkin tulivat ihan vain nopealle asiointireissulle päälle. Kotona vaihdan aina takaisin rennommat vaatteet: kauhtuneet Oscar Jacobsonit ja Massimo Duttin neuleen tällä kertaa. Niistä nyt ei tule kuvaa... ellei ne jollain taikakeinoin palaudu vanhaan loistoonsa. Mutta siis: kun sain jalkaani nuo kengät (joiden merkki muuten kuitenkin paljastaakseni on Cedarwood state), jostain kumman syystä ensimmäinen ajatukseni oli napata tuo pikkutakki kaapista.

En nyt kuitenkaan tiedä, onko tämä sen sortin setti, että kannattaa postausta aiheesta tehdä, mutta näin nyt pääsi käymään.

Lemmi

2019 10.6.